top of page
  • Foto van schrijverPatty Kemper

Dansen op de Dansschool? Nooit te oud of te jong!

Bijgewerkt op: 22 dec. 2022


Dans nooit te oud of te jong om te leren

Dansen voor peuters

Peuters zijn als een spons. Wat ze leren in de begin jaren leren ze snel en gemakkelijker. Met dansen leren kinderen hun lichaam beter kennen. De bewegingen zorgen daarbij voor een betere beheersing. Bij dansen hoort muziek. Door te dansen leren ze woorden, patronen en geluiden door middel van de muziek. Het helpt ook de communicatieve vaardigheden van de peuter te verbeteren. Al deze activiteiten zijn dus goed voor de algemene ontwikkeling en geven de groeiende hersenen een positieve boost.


Bij Dansschool 2MOVE bieden wij geen specifieke Peuterdansen aan, zoals een nijntje dansles, omdat dat een minimale groepsgrootte vereist. Maar zoals al eerder vermeld is iedereen welkom en zijn onze dansleraren veelzijdig en professioneel. Onze ervaring leert dat de "oudere" peuter dansen net zo leuk vindt en het goed naar hun//haar zin heeeft tijdens onze kleuterlessen.Dansen voor kleuters

Muziek is emotie. Dansen is een uitlaatklep. In muziek kunnen kleuters zichzelf uitdrukken. Boos, blij, zenuwachtig, moe? Je kan alles even loslaten. De dans activiteit geeft kleuters de mogelijkheid hun emoties te tonen en gevoelens te uiten. Daarmee is dans een uitstekende manier voor kleuters die hun gedachten nog niet goed onder woorden kunnen brengen. Ook fijn voor de ouders.


Door met dansen kleuters samen te brengen met liedjes, rijmende teksten en spelletjes, kunnen ze op een leuke manier ontdekken hoe ze met andere kinderen contact kunnen maken. Ze ontwikkelen sociale vaardigheden die hen meer zelfvertrouwen geven. Ze zijn daardoor beter voorbereid voor school.Dansen als een prinsesje

Ook voor kleuters geldt dat dansen een vrij complete vorm is van nieuwe indrukken op doen en de hersenen uitdagen nieuwe dingen te leren.


Bij onze Dansschool 2MOVE bieden bij kleuterdansen aan in verschillende dansstijlen. Ook Dansen we in verschillende thema's, zoals disney dans en volgens de dansspetters werkboeken.


Dansen in thema voor de kleuters


Dansspetters methode

Kleuters hebben veel fantasie. En dat helpt ze ook met het leren van nieuwe dansjes. Met de dansspetters methode heeft iedere dans een thema die aansluit bij de belevingswereld van kleuters. Het speelse element, eigen inbreng en improvisatie van de kleuters spelen hierbij een centrale plaats.

Sprookjes komen tot leven met disney dansen
Sprookjes komen tot leven met disney dans

Disney Dansen

Disney heeft vele sprookjes waar de kleintjes heel bekend mee zijn en zichzelf helemaal in uit kunnen leven. Wij geven de kleuters dan ook vaak genoeg disney dansles, waar we samen met hen op allerlei sprookjes van Walt disney dansen.


Overige Thema's

Tot slot, een greep uit de andere thema's bij het kleuterdansen die wij afwisselen tijdens de danslessen. Met de kleintjes dansen wij met thema's als; prinsessen, dieren, seizoenen, bekende kinderfilms, kinderen voor kinderen en piano muziek.Dansles voor school kinderen

Muziek en dans staan voor creativiteit en verbeeldingskracht. In de huidige maatschappij komen schoolgaande jonge kinderen (6 tot 12 jaar) steeds meer in aanraking met de digitale vormen van contact. Leren en spelen gebeurt steeds vaker van achter een scherm. Er wordt natuurlijk meer tijd digitaal doorgebracht ten opzichte van vroeger. De techniek ontwikkelt zich continue. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang er maar een balans blijft.


Dans en muziek moedigen kinderen aan om nieuwsgierig en fantasierijk te zijn. Deze creatieve uitlaatklep is vaak een opstapje om via kunst andere culturen te leren kennen en inspiratie op te doen.


Bij dansschool 2MOVE zijn er verschillende danslessen waar we op een speelse manier de kinderen stimuleren beter te leren dansen. Gezamenlijk in een leuke sfeer.


Wilt u een dans workshop kinderfeest of dans spelletjes Kinderfeestje in Papendrecht houden? Ook dat is mogelijk bij ons. Wij horen graag uw wensen zodat we kunnen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.Dansles voor middelbare scholieren

Dansen is een full body workout. Het helpt bij het bevorderen van fysieke vaardigheden en balans. Het geeft op een speelse manier routine en discipline. En tieners leren hun lichaam beter kennen en blijven daarom dus beter in balans.


Met dansen experimenteer je bovendien loop en balans bewegingen. Dansen voor middelbare scholieren geeft de meeste mogelijkheden. Er komen bewegingen als sliding, springen, draaien, buigen en lopen samen. In verschillende tempo's. Tiener dansers leren met dans vaardigheden als evenwicht, ruimtelijk inzicht, controle en coördinatie.


Dansen voor middelbare scholieren: een full body workout
Verbeter je conditie en dansvaardigheden

Zingen en beweging zijn ook goede ritmische fitness oefeningen. Waarbij het ook nog eens bijdraagt aan stressvermindering, conditie, kracht en een algehele goede gezondheid.


Bij onze Dansschool 2MOVE zijn er verschillende danslessen waar tieners ofwel middelbare scholieren aan deel kunnen nemen.Dansen voor volwassenen

Dans is een plezierige en leuke vorm van lichaamsbeweging. Het voelt niet als werk. Na een dansles voel je je minder gestrest, ontspannen en energiek. Bovendien is het persoonlijk een heerlijk gevoel om te merken dat je op je eigen niveau stappen vooruit maakt. Dit is een erg voldaan gevoel.


Iedere dansles omvat het leren onthouden van dans routines en passen. Daarbij moet je zowel je linker en rechter hersenhelft gebruiken. De synchroniserende bewegingen zijn een uitdaging voor het brein. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten waarmee je je passie voor dans kan delen. Ook bij onze dansschool zijn er vriendschappen voor het leven ontstaan.


Door zelf of met de hulp van een instructeur danspasjes te oefenen, vergemakkelijken we onze weg naar verbetering en voelen we beetje bij beetje meer zelfvertrouwen om ermee te pronken voor anderen. Dus ga door; deze flow van kleine succesjes zullen je zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten.


Dus ben je volwassen en heb je een passie voor dansen? En is een dansschool er eigenlijk nooit van gekomen? Nu voelt het mogelijk als een drempel? Geloof ons, volg je intuïtie en kom het gewoon proberen. Zeker bij ons is de drempel laag. Want bij ons is de sfeer niet alleen gemoedelijk. Wij bieden ook een gratis proefles aan. Zo kan je het gewoon een keer uitproberen.


Ook kan je als kind altijd gedanst hebben. En misschien wil je dit als volwassene weer oppakken. Of je bent simpelweg verhuist naar de deze omgeving ( Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Oud Alblas, Nieuw Lekkerland, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Dordrecht). Dansschool 2MOVE biedt danslessen voor volwassenen aan in verschillende dansstijlen.Dansen voor 50+

Je stopt nooit met leren, ontwikkelen en verbeteren met dans. Of het nu je eerste week dansles is, of je 15e jaar, je leert elke week nog iets bij. Afhankelijk van de dansstijl die je kiest, zijn er ook vormen van lichaamsbeweging met matige intensiteit beschikbaar, die niet te inspannend zijn en werken naar de mogelijkheden van 50+ ers. De verschillende maatsoorten, tellen en songteksten zijn een uitdaging voor lichaam en geest.


Het risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en zelfs hart- en vaatziekten nemen aanzienlijk af door dans oefeningen. De hartslag wordt namelijk verhoogd waardoor de doorbloeding in het lichaam beter wordt. De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen is als volgt: Beweeg 30 minuten per dag met matig intensieve inspanning, verspreid over 5 tot 7 dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordelen.


Bij de danslessen is een bijkomende bonus natuurlijk ook de muziek zelf. Of het nu gaat om mooie klassieke muziek, of de nieuwste populaire muziek, dans en muziek gaan hand in hand. Zonder het te beseffen krijg je ook kennis over muziek en wordt je muziek smaak breder. Dans is een prachtige kunstvorm en een prachtige vorm van lichaamsbeweging. De danskunst leren is een geweldige ervaring die voor iedereen beschikbaar is. Ook voor 50+ dansers.Dansen voor ouderen

Naast dat dansen leuk is en je sociale leven kan verrijken is het ook nog eens supergezond. Altijd al belangrijk, zeker als we ouder worden. Ook de kleinkinderen vinden het gaaf als opa en oma dansen! Uit studies komen verschillende gezondheidsvoordelen naar voren.


Het lichaam wordt getraind en dus gaan de benen en voeten zich daarop aanpassen. Evenwicht en ruimtelijk inzicht wordt verbeterd. Ook in het dagelijkse leven zullen deze verbeteringen merkbaar zijn.


Dansen voor ouderen is leuk en gezond
Dansen voor ouderen is leuk en gezond

Wat gezondheidsvoordelen van dansen voor ouderen :

  • Oudere volwassenen (50 jaar en ouder) zijn vatbaarder voor broze botten. Door regelmatig te dansen worden de botten robuuster, wat het risico op osteoporose sterk verminderd.

  • Een grote wereldwijde studie verricht bij dansers van 52 tot 87 jaar heeft aangetoond dat dansen ouderen meer behendigheid, flexibiliteit,coördinatie en conditie geeft.

  • Als je danst op je favoriete liedje geeft dat een gelukkig en ontspannen gevoel. Tijdens het dansen komen er hormonen in het lichaam vrij die zorgen voor een betere stemming. Deze hormonen verlichten ons van stress, angst en depressie.

Bij onze Dansschool in Papendrecht bieden wij ook dansen voor ouderen aan in de vorm van de dansles 50+ dans workout en een tapdance les, aan te vragen voor een feestje of bedrijfsuitje.


Onze dansschool is er voor alle leeftijden

Kortom kom naar onze dansschool en pak eerst een (gratis) danslesje mee. Je zal zien dat we zeer toegankelijk zijn en hoe leuk en ontspannen het is om wekelijks te dansen. Als er toch nog iets niet duidelijk is of je zoekt naar een andere les, dan horen wij het uiteraard graag. Zie voor alle lessen hier ons dansles rooster


Gerelateerde posts

Alles weergeven

댓글


Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes

Bedankt voor het abonneren!

Dansschool 2MOVE

zie profiel

2MOVE is een plek waar je je kan ontspannen, uitleven, sociale contacten kunt opdoen, even kunt reguleren of gewoon lekker aan je lichaam kunt werken via dans.

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
bottom of page