top of page
  • Foto van schrijverPatty Kemper

Beginner en Gevorderde Danser: Samen beter worden

Bijgewerkt op: 22 dec. 2022


Je hebt besloten om danslessen te nemen als beginner. Het kan dan verleidelijk zijn om je voor de gevorderde danslessen in te schrijven. Het ziet er namelijk wel ontzettend gaaf uit. Eerlijk is eerlijk! Maar eerst de basis leren is heel belangrijk. En daarbij hoort ook veel plezier. Zelf opgelegde druk kan dan juist averechts werken. Laat je echter niet misleiden door hoe de dansles genoemd wordt. Een dansles voor beginners kan namelijk een goede training voor dansers van alle niveaus zijn.


Beginner en gevorderde danser: samen beter worden


Dansen voor beginners

Dansen voor beginners start een stuk laagdrempelig dan een gevorderden dansles. Dat is ook logisch. Bij een beginner dansles wordt de choreografie in eerste instantie eenvoudiger en korter gehouden. Zodat je als beginnende danser meer ruimte en vrijheid hebt je volledig te concentreren op de bewegingen. En ja in zo'n klas is er zeker minder druk. Maar omdat er minder druk is, wil dat nog niet zeggen dat je jezelf niet mag pushen...


Een dansles voor beginners is uitdagend. De lessen zijn meestal langzamer, dus je komt wat minder makkelijk weg met "fouten" dan met snelle combinaties. Je moet je echt inzetten voor elke beweging met elke spier die je hebt.


Voor het grootste deel is de freestyle beperkt bij beginners. Deze danslessen zijn misschien vooral op choreografie gebaseerd, maar de dansjes hebben meestal wel meer eigen speelruimte.


Dansles voor gevorderden

Bij een meer gevorderde dansles is de choreografie sneller, langer en complexer dan bij een dansles voor beginners. Bij deze lessen kunnen er ook momenten zijn dat de dansleraar je de ruimte geeft om dans passen zelf te improviseren. Van gehele free styles tot bepaalde bewegingen die je naar eigen inzicht in kunt vullen.
Kan een beginner deelnemen aan een les waar ook gevorderden dansen?

Het hangt allereerst natuurlijk af van de dansstijl die je wilt volgen. Iedere dans heeft zo zijn eigen uitdagingen. De dansleraar en de vibe die de dansleraar met zijn of haar dansers creëert is een andere factor. En natuurlijk is het basis talent en leervermogen van de beginnende danser zelf ook een ding. Niet iedereen leert even snel namelijk. En dat geeft ook niet.


Dans leraren kunnen tijdens een eerste les meestal vrij goed inschatten wat het niveau is en op basis daarvan iedereen een eigen traject aanbieden. Zolang het niveau niet teveel uit elkaar ligt, kan de mix tussen beginners en wat meer gevorderden een hele fijne zijn. Beginners leren de basis van de dans leraren en leren of krijgen inspiratie van de al wat meer ervaren dansers. Daarnaast is de sfeer in een dansles met beginners vaak een gemoedelijke prettige sfeer.


Beginner en gevorderden bij onze Dansschool

Bij onze Dansschool 2Move bieden wij een ideale mix van plezier en vooruitgang in een mix van beginnende dansers. en dansers met wat meer ervaring.


Meer over onze visie op dans kun je vinden op onze dansleraren pagina waarin wij meer vertellen over 2MOVE. Je kan bij ons verschillende dansstijlen beoefenen. Streetdance, Hiphop, Ballet, Moderne dans, Combi dans, Show Dance en zelfs Tiktok. Klik op de danslessen voor uitgebreide informatie over de lestijden.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Bình luận


Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes

Bedankt voor het abonneren!

Dansschool 2MOVE

zie profiel

2MOVE is een plek waar je je kan ontspannen, uitleven, sociale contacten kunt opdoen, even kunt reguleren of gewoon lekker aan je lichaam kunt werken via dans.

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
bottom of page