Dans- en ontspanningsstudio 2MOVE • P.J. Troelstrastraat 100 • 3354 BN Papendrecht • Tel.: 078-6930038 • E-mail: info@pattykemper.nl

Over 2MOVE

Bij Dans en ontspanningsstudio 2MOVE zetten de docenten plezier, veiligheid en zelfvertrouwen voorop. Hier vandaan kun je jezelf ontwikkelen, groeien en jezelf ontplooien tot de beste versie van jezelf. Dit kan je vervolgens weer gebruiken op de dansvloer zelf of in je dagelijks leven.

2MOVE is een plek waar je je kan ontspannen, uitleven, sociale contacten kunt opdoen, even kunt reguleren of gewoon lekker aan je lichaam kunt werken.

Alle docenten bij 2MOVE werken hard aan een plek waar voor ieder wat wils is en iedereen zich welkom voelt! Hieronder stellen alle docenten zich door middel van een persoonlijk stukje voor.

Patty Kemper
Negen jaar was ik toen ik voor het eerst met een vriendin meeging naar ballet en meteen verkocht was. Enige jaren volgde ik lessen in klassiek ballet en jazzballet voor ik auditie deed voor de vooropleiding aan de Rotterdamse Dansacademie (nu Codarts). Hierna volgde ik de Havo voor muziek en dans en de docenten opleiding aan de Rotterdamse dansacademie. In 1993 ben ik afgestudeerd.


Ik begon meteen met les geven in Alblasserdam en Papendrecht en nam binnen 2 jaar (1995) deze huidige balletschool over. Het is het mooiste wat er is om van je hobby je werk te maken. Nog altijd geniet ik van mijn werk en de afwisseling ervan.


Vanaf 3 jaar tot 70+ is er voor ieder wat wils. Van peuter/kleuter ballet t/m moderne dans, hiphop/streetdance, jazz dance, klassiek ballet met spitsen en tap dance. Het is heerlijk om je passie met je leerlingen te kunnen delen en ik hoop dit tot in lengte van jaren te kunnen blijven doen.

Dagmar Brans

Mijn naam is Dagmar Brans, 28 jaar en woonachtig in Alblasserdam samen met mijn man en twee meiden. Toen ik 6 jaar oud was begon ik met Jazzballet bij de Muziekschool en toen ik wat ouder werd ging ik ook op Urban.

 

Dansen is mijn passie, daarom deed ik na de middelbare school auditie bij de dansopleiding MBO Dans in Goes en werd ik aangenomen. Op de opleiding kreeg ik iedere dag Klassiek Ballet, Moderne Dans, Jazz en Urban.

 

Na de opleiding ben ik op diverse dansscholen, basisscholen en verenigingen les gaan geven. Vanaf januari 2019 heb ik de lessen Klassiek Ballet tot 12 jaar overgenomen van Patty en geef ik Jazz/Modern en Hiphop in Nieuw Lekkerland. Het lesgeven in dans vind ik zo leuk om te doen, deze passie wil ik dan ook graag met leerlingen delen.

Angela Klijn

Aangenaam! Ik ben Angela en ik geef nu alweer een flinke tijd les bij Patty. Vanaf dat ik een jaar of 8 was ben ik op streetdance gegaan. Al gauw werd ik op gemerkt met een paar anderen. Wij werden gezamenlijk een demo team. Eerst op amateuristisch niveau een hoop optredens en demo’s gegeven. Later ging dit zo goed en gingen we ons richten op wedstrijden. In de loop der jaren is de stijl dan ook naar hiphop/urban gegaan. Aangezien we mee wilden doen met de internationale hiphop wedstrijden. Hecht team, veel oefenen, veel extra trainen soms wel tot 10 uur per week. Maar dit werpte zeker zijn vruchten af! Wij zijn met ons team een aantal keer NL kampioen geworden en zijn we gepromoveerd als Professionals bij de Internationale Organisatie FISAF! Mijn team en ik deden veel optredens, in clubs dansen, voorstellingen, achtergrond in musicals, projecten, uiteindelijk op tv en bij nationale artiesten als achtergrond dansen.

Vanuit deze achtergrond ben ik gaan lesgeven, eerst een aantal keer proberen op de dansschool waar ik danste. Vanuit hier merkte ik en anderen dat mij dit heel goed af ging. Ik ben Cursussen gaan doen bij de AALO tot dansdocente. Ik heb zelf de opleiding SPW4 gedaan en afgerond (sociaal pedagogisch werker) en Creatieve therapie voor kinderen via Scheidegger. Ik heb een tijd gewerkt in de gehandicapten zorg, thuiszorg, met kinderen en met ouderen et cetera. En ben ernaast al snel gaan lesgeven. Vanaf mijn 19e heb ik mijn eigen lessen en geef ik op verschillende plekken les. 

Ik heb het erg naar mijn zin bij Patty. Wij hebben samen het avontuur aangepakt om naar een ander imago te werken voor de dansschool. De visie van Patty sluit heel goed aan bij mijn eigen missie. Ik geloof dat als je het naar je zin hebt en plezier ervaart in wat je doet. Je kan groeien in wat je ook probeert. Als eerst moet je veiligheid ervaren om erna te kunnen ontplooiien. Dit proberen wij ook te waarborgen op de school. Er is kijk op het individu en we willen (zoals dat mooi heet) onze dienstverlening op maat bieden. Zodat iedereen het leuk heeft, iedereen het begrijpt en kan groeien. Bij mij staat het kind centraal en bij mij betekend het lesgeven aan kinderen zoveel meer dan alleen een dans alleen.

Ik heb er nog steeds alle plezier in! 

Shantée Monfils

Shantée Monfils, geboren in Congo RDC en opgegroeid in Maastricht (Nederland), studeerde Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. 

 

Op haar dertiende werd ze op dansles gezet door haar broer & van daaruit is haar passie voor dans ontstaan. Alhoewel ze  heel lang was gestopt met dansen trok haar passie haar terug en danst ze weer.


Ze heeft altijd een steentje willen bij dragen aan de afrocultuur. Het land Congo waar ze vandaan komt staat bekend om de dans met de heupen (ndombolo) en de fenomenale muziek (Soukous). Grote artiesten van dit land zijn bijvoorbeeld Koffi Olomide & Fally Ipupa

Ze heeft een manier gevonden om door middel van dans ook de cultuur over te brengen. Zo krijg je in haar les niet alleen danspasjes, maar geeft ze op een leuke en speelse manier de achtergrond en namen van pasjes mee. Op deze manier hoop ze de jongere te inspireren zich verder te verdiepen in de cultuur, zodat ze beter kunnen begrijpen hoe ze de pasje tot leven kunnen brengen.
 

Verder danst Shantee in een all-female afrodansgroep genaamd '"SumtinNotNormal''. SumtinNotNormal danst op verschillende evenementen, clubs en verder geven ze ook lessen & workshops.  De dansgroep is voornamelijk gericht op afro, maar Shantee is van alle markten thuis. Zo danst ze ook dancehall, hiphop, house & heels. 

Om een indruk te krijgen van haar danskunsten kun je op de volgende links klikken
 

Afro                https://www.instagram.com/p/BbePpAKATYS/?taken-by=miszafroo
Afrohouse      https://www.instagram.com/p/Ba-FuOFgsUq/?taken-by=miszafroo
Afrohouse      https://www.instagram.com/p/BaTeWgoA4-2/?taken-by=miszafroo
Heels              https://www.instagram.com/p/BfA8z7hAkTI/?taken-by=miszafroo
dancehall       https://www.instagram.com/p/Bc7IV6jAgHa/?taken-by=miszafroo

 

videoclips waarin Shantee danst:
Jaskelis - busy body            https://youtu.be/9DGzYlvwQC4 
gyptian - stunta                    https://youtu.be/rIt7xn2dfhc
Olivier Bangi - geen stress  https://www.youtube.com/watch?v=cJnGbXl624Y
Duafe Dancers - adaobi       https://www.youtube.com/watch?v=ykDGtd_NIwE
Duafe Dancers - psquare    
https://www.youtube.com/watch?v=gFA3d84I0bQ

Chantalle Nuhn

Hoi! Mijn naam is Chantalle van Omchanti yoga. Rond mijn 25e voor het eerst echt kennis gemaakt met yoga toen ik op zoek was naar een combinatie van inspanning en ontspanning. In Rotterdam waar ik destijds werkte en woonde heb ik veel verschillende yoga vormen kunnen ontdekken. Bikram yoga en Hatha yoga zijn mijn favorieten. De verkoop van ons appartement heeft ertoe geleid dat mijn partner en ik een droom konden realiseren; een reis om de wereld. Na deze wereldreis van bijna 8 maanden waarbij ik leerde van yogi's over de hele wereld, was het duidelijk: “Ik word yogadocente!”. Ik deed mijn yoga teacher training in een community center in de bergen vlakbij Barcelona waar ik de diepe verbondenheid die ik voelde met yoga verder onderzocht. Tegenwoordig deel ik de principes van yoga met andere mensen. Tijdens de les ligt de nadruk op een kalme, regelmatige ademhaling en het versterken & soepel maken van het lichaam in voornamelijk statische houdingen. De lessen zijn afwisselend meer dynamisch of juist rustig afhankelijk waar de behoefte op dat moment ligt. Hierdoor is er ruimte om te onthaasten en het stressniveau te verlagen. Even tijd voor jezelf waarbij alles mag en niets moet. 

Monique Wassink

Hoi, ik ben Monique. Al ruim 5 jaar verzorg ik met veel plezier de pilateslessen. In de lessen komt het aan op het versterken van je buik en rugspieren zodat je in het dagelijks leven minder snel 'last van je rug' hebt. Door het doen van veel verschillende grondoefeningen bewaar je ook je soepelheid. Naast de pilates sta ik voor de klas en geef ik aan groep 8 kinderen les. Af en toe laat ik mijn klas ook wat oefeningen doen, zoals buikspieren of planken... Altijd leuk om als juf te winnen van die pubers..!

Ik ben begonnen als mannetje van 7 jaar dat graag wilde dansen. Mijn moeder had een dansschool en ging al snel op zoek naar een breakdanceleraar. Ik vind het geweldig dat je in breakdance altijd wel ergens heel goed in bent. De een heeft meer aanleg voor de dans, de ander juist voor freezes en powermoves. Elkaar uitdagen, battlen en kijken wie de beste is, maar vooral het helpen van elkaar maakt het leuk!

Roderick Harmsen