top of page
  • Foto van schrijverPatty Kemper

Combi Dance: Een beetje,.. van allerlei dansen

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022


Combi-dans: een beetje, van allerlei dansen

Wat is Combi dance?

Combi dance is een soort van introductie in de verschillende dansstijlen die er zijn. Of als je gewoon geen keuze wilt maken in dansstijl natuurlijk ;). Het kan namelijk allemaal wel leuk zijn! Je kan kennis maken met o.a. Street dance, ballet, Latin, hiphop en moderne dans. En daarnaast ook wat populaire TikTok dansjes en liedjes in veel gevallen.


Is Combi dans niet dansen met een rolstoel?

We begrijpen de verwarring, omdat de combinatie met rolstoel en dans ook dikwijls combi-dance genoemd wordt. Deze vorm van combi-dance combineert een persoon zonder fysieke handicap met een danser met een handicap. Dit stelt koppels in staat om deel te nemen aan dansen zoals de Wals, Slow-fox, Tango, Weense Wals en Quickstep. Andere dansen die worden uitgevoerd zijn Latin dansen zoals Samba, Cha-Cha, Paso Doble, Merengue, Kizomba, Bachata, Rumba en Jive. Maar bij onze dansschool in Papendrecht geven wij deze vorm van dansles echter niet.


Hoe ziet een Combi dansles erbij onze Dansschool in Papendrecht dan wel uit?

Bij onze Dansschool staan er, wat betreft Combi dance, 4 dansstijlen centraal. De stijlen die wij aanbieden zijn Street dance, moderne dans, klassiek ballet en Show dance/Jazz dance. Een dansles wordt opgebouwd met een mix van deze 4 dansstijlen.


Combi dance is een fusion van dansstijlen

We starten de dansles met een opwarming dans. Een ritmische gymnastiek zeg maar. Hier gaat het er vooral om dat spieren warm worden. We gaan het lichaam ook stretchen. Daarna starten we met een klassieke ballet techniek oefening. Deze combineren we met Moderne dans. Dansers leren in deze oefening de basis techniek van het klassieke ballet en de Moderne dans. We verbeteren de basis in de vorm van zwaartekracht, zwaaien en verplaatsen.


Daarna volgt een cross-over. Oftewel verplaatsing van de ene naar de andere kant. Deze stijl is vaak modern dan wel jazz gericht. Vlugge krachtige verplaatsingen, die tegelijkertijd ook elegant en sierlijk zijn. Tot slot volgt er een choreografie. Met soms meer elementen van Streetdance en andere keren juist weer meer Showdance elementen. Zo leren de leerlingen verschillende dansstijlen in één dansles op een plezierige manier. Wanneer er een duidelijke voorkeur ontstaat voor een specifieke dansstijl kunnen ze altijd overstappen.


De Combi danslessen worden gegeven op onze professionele dansschool in Papendrecht en zijn vooral voor kinderen vanaf 8 jaar tot 12 jaar. Met name uit de omgeving Papendrecht, Alblasserdam, Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Oud-Alblas, Nieuw-Lekkerland, Hendrik Ido Ambacht. Bekijk ons dansrooster voor de Combi-dans lestijden.


NB: Er kunnen speciale klasjes gevormd worden ( zoals dansen voor peuters, dansen voor jongens, dansen buiten of een dans workshop kinderfeestje bijvoorbeeld ) bij voldoende aanmeldingen.


Welke kleding voor Combi dance?

De leerlingen dragen lekker zittende danskleding. Er zijn dus geen specifieke kledingvoorschriften. Tijdens deze lessen dansen wij op sokken.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes

Bedankt voor het abonneren!

Dansschool 2MOVE

zie profiel

2MOVE is een plek waar je je kan ontspannen, uitleven, sociale contacten kunt opdoen, even kunt reguleren of gewoon lekker aan je lichaam kunt werken via dans.

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
bottom of page